Ticari diplomasi atölyesi; Türkiye’de eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin Ticari Diplomasi alanında kendilerini eğitmeleri ve ülkemizde bu alanda yapılmış çalışmalara katkı sağlamaları adına Genç MÜSİAD tarafından geliştirilmiş müstakil bir eğitim projesidir.
Eğitim programı sekiz hafta temel eğitim on altı hafta atölye çalışmaları ve eğitim olmak üzere toplamda yirmi dört hafta sürecek olup katılımcı olan öğrencilere; ticari diplomasi alanında akademik, kişisel ve profesyonel gelişim alanlarında eğitimler verilecektir. Atölye çalışmaları kapsamında ticari diplomasi alanında akademik yazım süreçlerinin yürütülmesi hedeflenmektedir.
Eğitim programlarına katılan öğrenciler; alanlarında uzman akademisyenlerden eğitimler alacak ve özellikle başarılarıyla isimlerini duyurmuş iş adamlarının tecrübelerinden faydalanma imkanı yakalayacaklardır.
Program sonunda yapılacak ölçme ve değerlendirme sınavı neticesinde belirlenecek öğrencilere çeşitli hediyeler sunulması planlanmaktadır. Bu çerçevede başarılı öğrencilere yurtdışına ziyarette bulunacak iş heyetleri ile geziye giderek ticari diplomasiyi sahada gözlemleme şansı sunulacak ve programın düzenlenmesinde paydaş olan kurumlarda staj sağlanacaktır.
Ticari Diplomasi Atölyesi projesine; DEİK, TİM, SETA, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Divan Derneği katkı sağlamaktadır.
Eğitim bilgileri:
Eğitmenler: Alanında uzman akademisyenler ve iş adamları tarafından eğitimler verilecektir.
Eğitim Yöntemi: Eğitimler haftada üç gün olmak üzere hibrit olarak gerçekleştirilecektir. Uzaktan yapılacak dersler pazartesi ve çarşamba günleri 20:00 – 22:00 saatleri arası, yüz yüze yapılacak dersler cumartesi günleri 10:00 – 12:00 saatleri arası MÜSİAD Genel Merkezi’nde icra edilecektir.
Devam Durumu: Katılımcılardan %80 devam zorunluluğu aranacaktır.
Proje Kapsamında Verilecek “Ticari Diplomasi” Eğitiminin İçeriği:
1- Akademik Yazım ve Raporlama
2- Küresel Ekonomi Politik
3- Ticari Diplomasi
4- Çok Taraflı Ticaret Sistemi
5- Kaos, Kriz ve İletişim
6- Kişisel Gelişim Temel Eğitimi
7- Uluslararası Ticarete Giriş
8- Protokol Eğitimleri
9- Akademik ve İş İngilizcesi
10- Ticaret Kültürü
11- Tecrübe Paylaşımları
12- Saha Ziyaretleri
13– Atölye Çalışmaları
Kapanış Programı ve Mezuniyet:
Ticari Diplomasi Atölyesi’nin kapanış programı ve mezuniyeti Ankara’da gerçekleştirilecektir. Atölye çalışmalarının sona ermesinin ardından katılımcılara ölçme ve değerlendirme sınavı yapılacaktır. Ölçme ve değerlendirme sınavından başarılı olan mezun öğrenciler ile kapanış programı çerçevesinde; Ankara’da çeşitli bakanlık ve kurumlara ziyaretler gerçekleştirilecektir.
Mezuniyet programının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde protokolün katılacağı bir tören ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Projeye Başvuru Koşulları:
- Lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmak
- En az lisans 3. Sınıf öğrencisi olmak
- İyi düzeyde İngilizce gereklidir
- Eğitim dili Türkçe ve İngilizce olacaktır