ALTIN KONTEYNER İHRACAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye’nin ilk ve tek 35 yaş aktı genç ihracatçıları ödüllendiren programı olan Altın Konteyner İhracat Ödülleri sahiplerini buldu.

Ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve ihracata daha fazla teşvik etmek amacıyla verilen ‘Altın Konteyner İhracat Ödülleri’nin 4’üncüsü MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Zekeriya Çoştu ve Çetin Ali Dönmez, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“MARİFET İLTİFATA TABİİDİR”

Altın Konteyner İhracat Ödülleri’nde konuşan Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ülkemizin kalkınma yolculuğuna kurulduğu günden bu yana önemli katkılar sağlayan MÜSİAD’ın 34 yıllık başarı ivmesinin nice yıllar aynı istikamette devam edeceğine inanıyorum. Elbette marifet iltifata tabiidir… Ortaya çıkan başarı tablosunun ardındaki emeklerin takdir edilmesi, elde edilen kazanımların hakkının verilmesi önemlidir. MÜSİAD çatısı altında yer almalarından memnuniyet duyduğumuz ve bugün ödül vereceğimiz genç iş insanlarımızın yazdıkları başarı hikâyelerinin katlanarak artmasını, emsal teşkil etmesini yürekten diliyorum.” dedi.

Bakan Kacır, “Azim, kararlılık, tükenmek bilmeyen gayretimiz ve inancımızla, emeğin yoğrulmasıyla bugün adeta gurur tablomuz olan başarılara imza atıyoruz. Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden, 6 milyon 700 bine çıktı. Sayıları 191’den 362’ye yükselen organize sanayi bölgelerimiz ve kurduğumuz 45 endüstri bölgemiz Türkiye’nin üretim üsleri hâline geldi. Otomotivden kimyaya, makineden çeliğe, beyaz eşyadan savunma ve havacılığa, tekstilden mobilyaya sanayimizin tüm sektörlerinin öncülüğünde yıllık ihracatımızı 36 milyar dolardan 262 milyar dolara yükselttik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“HAKKANİYET VE AHLAK ÜZERİNE KURULU BİR GELECEK İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

Kacır, “Attığımız adımları hakkın, hakkaniyetin, adaletin, adil paylaşımın, barışın ve huzurun zemininde yükseltiyoruz. Biliyoruz ki; MÜSİAD da medeniyet değerlerimizi çağın gerekleriyle tahkim eden, milletimizin manevî hassasiyetlerine önem vererek kuşatıcı ve kapsayıcı bir anlayışla yoluna devam ediyor. Ahlaki değerlerden yoksun bir ilerleme anlayışının insanlık için huzur ve refah getirmeyeceğini her fırsatta müşahede ediyoruz. Teknolojik üstünlüğünü tehdit aracı olarak kullanan İsrail, yanı başımızda adeta soykırıma varan katliamlar gerçekleştiriyor. Yanı başımızda çocuklar ölüyor. Katliamlara dünya susuyor. Vahşeti film seyreder gibi seyrediyorlar… Ancak biz susmuyoruz, susmayacağız ve çocuklara, kadınlara, insanlığa reva görülen bu korkunç zulmü lanetlemeye devam edeceğiz. Hangi teknolojik üstünlüğe sahip olunursa olunsun, başkalarının acıları ve göz yaşlarının üzerine bir medeniyet inşa edilmez, edilemez. Kanla yoğrulan topraklarda yaşanan insanlık dramını her zeminde yüksek sesle dile getiren, mazlumların ve masumların sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, bulunduğu coğrafyaya ve tüm dünyaya elbette yeniden adalet ve merhamet iklimini tesis edecektir.  “Dünya Beşten Büyüktür”ü daha güçlü haykırmak adına siyasette, ekonomide, ticarette, teknoloji geliştirme ve üretmede güçlü Türkiye olmazsa olmazdır.” dedi.

“DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar,  Genç MÜSİAD Altın Konteyner İhracat Ödülleri 2024 Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk ve tek 35 yaş altı genç ihracatçılarına yönelik özel ödül töreni olan Altın Konteyner İhracat Ödülleriyle gençleri daha çok ihracat yapmaya teşvik ettiklerini ve bu yolda attıkları her adımı desteklediklerini söyledi.

MÜSİAD’ın iş dünyasında, sosyal hayatta kısacası her alanda önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu dile getiren Ağar, “Sayın Bakanımız Ömer Bolat’ın kurulmasına öncülük ettiği Genç MÜSİAD ise bundan tam 22 yıl önce Türkiye’de 60, yurt dışında 37 temsilcisiyle gençlerimizi hayata hazırlamak, onlara iş dünyasında rehberlik etmek ve sahip olduğumuz değerleri gelecek nesillere aktarma misyonunu başarıyla devam ettirmektedir. Bugün ise bu misyonu başarıyla devam ettirirken bünyesinde iş dünyasının 4 bin 500 aktif genç girişimci üyesini bulundurmaktadır.” diye konuştu.

MÜSİAD’IN EN BÜYÜK PROJESİ GENÇ MÜSİAD’TIR

MÜSİAD 5. Dönem Başkanlığı görevini üstlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak “Bana göre MÜSİAD’ın en büyük projesi olan GENÇ MÜSİAD’dır. Hedeflerinizle, buna ulaşmada gösterdiğiniz gayretinizle ülkemizi hep birlikte güzel yerlere getireceğinize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Küresel sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Olpak, “Küresel anlamda sorunlar var. Siyasi, ekonomik ve jeopolitik anlamda sorunlar var. Başta Gazze’de olmak üzere savaşlar var, çevresel sorunlar var. Ama biz ‘her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır’ diye inananlardanız. İyi niyetle ve gayretle çalıştığımızda fırsatları da beraberinde getireceğine inanıyoruz. Size ve bize düşen riskleri yönetirken fırsatlara da odaklanmak.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, MÜSİAD mensuplarının Türk iş dünyasının öncüleri arasında yerlerini aldığını söyleyerek, Genç MÜSİAD’ın Türkiye’nin inancı ve geleneğiyle barışık girişimci ruhunun nesilden nesle aktarılmasının teminatı olduğunu belirtti.

Yurt dışına gönderilen her konteynerin altın değerinde olduğunu kaydeden Avdagiç, yurt dışına gönderilen her konteyner sayısı arttıkça teknolojinin yükseleceğini, yenilikçiliğin daha ziyade hale geleceğini, AR-GE’nin güç kazanacağını ve Türkiye’nin dünyada daha fazla söz sahibi olacağını bildirdi.

Avdagiç, “Gözünü ihracatta açan bir gençlik, eminim ki, tüm dünyayı da üretim ve ihracat alanı olarak görecek, yeryüzünde adım atmadık yer bırakmayacaktır.” ifadesini kullandı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da azmi ve kararlılığıyla “küresel ticarette ben de varım” diyen genç girişimcilerin ve ihracatçıların bugün Türkiye’nin dört bir tarafından dünyanın pek çok yerine ihracat yaptığını söyledi.

Bu yıl Altın Konteyner’e katılan gençlerin 2023’te 66 ülkeye 50 milyon doların üzerinde ihracat yaptıklarını belirten Asmalı, MÜSİAD’ın en güçlü yanlarından birinin de kurulduğu ilk günden itibaren genç girişimcilere verdiği büyük destek olduğunu kaydetti.

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel ise ödül başvurusu alırken MÜSİAD üyeliği gözetmediklerini belirterek, “35 yaş altı tüm genç ihracatçılarımıza kapımızı sonuna kadar açtık. Bu çağrımıza karşılık olarak ödül almak için Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce ihracatçımız, 15 farklı kategoride başvuru yaptılar.” diye konuştu.

Ertemel, her yıl artan başvuru sayısından da gençlerin bu ödüle ne kadar ilgi gösterdiğini kaydetti.

13 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜLLER GENÇ İHRACATÇILARLA BULUŞTU

Açılış konuşmalarının ardından toplam 13 farklı kategorideki ödüllerle birlikte onur ödülü ve katkı ödülleri de sahiplerine takdim edildi.

Altın Konteyner İhracat Ödülleri kapsamında şu kategorilerde ödüller verildi:

Büyük İhracat Ödülü, İhracatın İncisi Ödülü, Limitsizsiniz Ödülü, İhracatın Yeni Yıldızı Ödülü, Parlayan Teknoloji Ödülü, Genç Ticaret Elçileri Ödülü, En Genç İhracatçı Ödülü, İhracat Performansı Ödülü, Yeşil İhracat Ödülü, Sınır Tanımayanlar Ödülü, Hizmet İhracatı Ödülü, Kıtaların Yıldızları Ödülü ve Daimi İstikrar Ödülü.

Ödül alan genç ihracatçılarımızı tebrik ediyor, katılım sağlayan herkese ve katkıda bulunan firmalarımıza teşekkür ediyoruz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 SON222G9475222G9465222G9435222G9444222G9421

222G9408   222G9383 222G9355  222G9324 222G9279  222G9238 222G9267  222G9152 222G9184 222G9136 222G9107  222G9070 222G9020 222G9009  222G8910 222G8903 222G8852  222G8814 222G8809

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp